EN LÄNGRE PADDLEBOARDINGTUR MED HUND PÅ JOBE DUNA

 Den här gången testade jag Jobe Duna. Duna är ju en utmärkt SUP-bräda om man gillar att paddla lite längre. Brädan är styv och bärande även med en större hund, den är stabil och glider bra. Visserligen är också priset ett annat än hos de förmånligaste Saimaa Sup Lily och Pike, som jag testade tidigare. Rolle och jag tog oss för första gången till en helt ny sjö i närheten av vårt hem. Jag fyllde brädan (med en elektrisk pump), klädde färdigt flytvästen på hunden och placerade mobiltelefonen och bilnycklarna i mobilfodralet. Sedan insåg jag att det kunde vara smart att också själv ha väst eftersom jag ensam skulle ut och paddla. Jag använder givetvis alltid flyktband när jag paddlar, ifall jag skulle falla, men ändå.

 Men till saken, vi kom iväg med hunden Rolle på så sätt att hunden först simmade bredvid brädan, kopplad vid sitt halsband, men kopplet följde efter hunden så jag höll alltså inte i det. Efter ca 300m stannade jag och försökte få upp Rolle på brädan direkt ur vattnet. Jag satte mig på brädan med båda fötterna i vattnet. Jag lyfte hunden från flytvästens bärhandtag och hjälpte upp den. Det gick ju väldigt lätt! Så kunde vi fortsätta färden i lite hårdare tempo med hunden sittande framför mig. Rolle vägde ca 30kg vid den tidpunkten, så visst blev jag ordentligt varm, men det hade jag blivit också utan hunden. På väg tillbaka, cirka 200m före stranden, lät jag hunden hoppa tillbaka i vattnet så den fick simma hela vägen tillbaka till stranden och jag fick en chans att pusta ut lite. Bästa möjliga träning för en själv och samtidigt också för hunden!