PADDLEBOARDING MED HUNDEN PÅ SOMMARSTUGAN

Jag inledde min paddleboarding med min hund Pirkko, och bestämde mig att som följande testa att paddla med min andra schäferhund, "Esko". Pirkko vägde drygt 30kg och Esko vid tidpunkten ca 40kg, så det skulle bli spännande att se hur mycket hundarnas viktskillnad skulle påverka upplevelsen.
Esko var till en början inte riktigt med på min idé om att paddleboarda :D Esko var under försommaren ännu inte särskilt förtjust i vatten, utan det var först på hösten som den verkligen började njuta av att simma och då blev det svårt att få den att komma upp ur vattnet.

paddleboarding med hunden

Den här gången testade jag Jobe Yarra 10.6. Yarra är superstabil och lätt för en nybörjare att manövrera, så jag tänkte att den skulle vara en ypperlig bräda att testa med en lite större hund. Hos Jobes brädor, liksom hos alla s.k. bättre brädor, är materialen av så hög kvalitet att de inte skadas av hundens klor, så man behöver inte oroa sig för att hundens klor skulle punktera den luftfyllda brädan. Endast ett skarpt slag kan perforera en bräda av det här slaget.

Jag lyckades slutligen locka Esko upp på brädan och vi kom sakta iväg. Det visade sig snabb bli rätt utmanande, eftersom Esko var så exalterad att den skakade. När en hund på 40 kg skakar, medför det nog en extra utmaning vad gäller balansen. Efter ungefär fem minuter slappnade Esko av och jag vågade själv, efter att ha paddlat på knä, ställa mig upp. Det att jag själv var rätt spänd inverkade säkert också, eftersom jag först inte tänkte hitta rätt balans. Ganska snart kunde jag ändå slappna av och vågade böja knäna mer. Esko började också helt tydligt njuta av färden och av titta på landskapet omkring oss. Esko trivdes klart bäst med att sitta ner, medan Pike gillade att ligga på brädan.

Hundarnas viktskillnad på 10 kg märktes inte över huvud taget. Brädorna (Lena/Loa och Yarra) kändes lika stabila och det var lika lätt att paddla. Visserligen vågade jag inte, stående upp och med hundarna som passagerare, paddla med full kraft. Det blir alltså målet nästa gång!