EN NYBÖRJARES UPPLEVELSER AV PADDLEBOARDING

Jag hade drömt om att pröva på paddleboarding i många år. I somras erbjöds jag möjligheten att lära känna grenen lite bättre. Många som är intresserade av att börja paddleboarda undrar säkert vilken typ av utrustning som är lämplig, och därför tänkte jag dela med mig av mina egna erfarenheter ur ett nybörjarperspektiv.

saimaa sup bass

De brädor jag testade under mina första färder var Saimaa SUP Bass 11.0 och Sun 10.6. Jag började fylla brädorna med handpumpen som ingår i paketet och pumpandet erbjöd rätt bra uppvärmning. Eftersom vi var rätt ivriga att komma ut på vattnet, användes vi oss av en elektrisk pump för att fylla den andra brädan. Den elektriska pumpen visade sig vara ett ypperligt hjälpredskap, som garanterat kommer att följa med i framtiden. Medan pumpen skötte jobbet fanns det gott om tid att samla ihop all nödvändig utrustning och förbereda för start.

SAIMAA SUP ELEKTRISK SUP-PUMP

Innan vi gav oss iväg lade jag ännu min telefon i ett flytande vattentätt mobiltelefonfodral som visade sig vara riktigt användbart. Tack vare mobiltelefonfodralet kunde jag bekymmersfritt ta bilder längs vägen, och behövde inte oroa mig för vad som skulle hända om telefonen tappades.


AQUALOCK FLYTANDE VATTENTÄT MOBILPÅSE

Jag testade först Bass eftersom brädan är bredare och jag visste att bredden skulle öka brädans stabilitet. Och stabil, det var den! I början testade jag min egen balans lite genom att flytta vikten från sida till sida och märkte att man nog lätt får brädan att gunga. Av dessa två brädor har Bass mer längd, och i början krävde manövrerandet och styrandet av en längre bräda lite övning, men jag lärde mig rätt snabbt. När jag blev skickligare kändes det som om jag också fick upp farten lite. Det kom några vindpustar och mindre vågor utan att det störde. Eftersom brädan hölls i färdriktningen och man inte hela tiden behövde byta sida med paddelns gick det bra att även paddla en lite längre sträcka.

Saimaa sup bass 11.0

Som följande testades Sun 10.6 och även om brädan är lite smalare än Bass så kändes den fortfarande riktigt stabil. Sun är rundare i formen och kortare, så även om jag fortfarande först höll på lära mig använda brädan lyckades även snävare vändningar lätt och bekvämt. Jag blev också förvånad över hur bra jag fick brädan att glida! Självklart var paddlandet smidigare också tack vare kolfiberpaddeln som ingick i paketet, och kändes lätt och känns bekväm i handen.

saimaa sup sun 10.6

Efter att jag testat klart fick också mina familjemedlemmar testa Sun. Några av dem är mer erfarna paddlare och några nybörjare, men alla var överens om att brädan var riktigt bra och lätt att använda. Baserat på detta är Sun definitivt en utmärkt bräda för att användas av hela familjen eller kompisgänget!

Det var lätt att komma igång med de här brädorna, för även om benen var aningen skakiga de första metrarna, lugnades jag av hur stabila och lättmanövrerade brädorna kändes, vilket snabbt medförde mer säkerhet. De var alltså ett utmärkt val för en nybörjare! Tack vare den funktionella och högklassiga utrustningen gick de första försöken smidigt och paddleboarding kommer definitivt att höra till mina favorithobbyer!